Drumeție pe Valea Zimbrilor - Vama Buzăului - 1 zi

Rezervația Valea Zimbrilor este principala atracție turistică a comunei Vama Buzăului. Aceasta a fost înființată în anul 2008 având, inițial, un nucleu format din 5 zimbrii (care au fost aduși aici din Austria, Italia și Elveția). În 2009, alți 5 zimbrii (din Franța, de această dată) s-au alăturat mai vechilor ”locatari”. În prezent, un număr de peste 30 de exemplare împart perimetrul rezervației, împreună cu câțiva cerbi și căprioare.

Vama Buzăului este o comună frumoasă, situată în Transilvania (Buzăul Ardelean) la aproximativ 45km de Brașov. Este, cu siguranță, una dintre cele mai bune opțiuni atunci când doriți să evadați din orașele aglomerate, să explorați poteci mai puțin (sau deloc) bătute și să vă bucurați de peisaje pitorești cu aer bucolic.

Drumeția pe care v-o propun este una ușoară, pe dealurile care împrejmuiesc Valea Zimbrilor și satul Acriș: nu sunt dificultăți tehnice, traseul fiind potrivit atât pentru începători, cât și pentru familiile cu copii. Desigur, vă recomand cu căldură să luați în calcul petrecerea mai multor zile în zonă, pentru a experimenta bucătăria locală, ospitalitatea localnicilor, și, de ce nu, pentru a parcurge trasee ceva mai dificile pe partea nordică a munților Ciucaș.

Vom începe/încheia drumeția noastră în parcarea  Rezervația Valea Zimbrilor și în aproximativ o jumătate de oră vom fi, deja, suficient de sus pentru a ne bucura de imagini panoramice. Traseul nostru ne va purta, în general, prin spații deschise, cu scurte traversări prin păduri. Acesta este unul nebătut și nemarcat, fiind cunoscut și folosit doar de localnici: imaginile care ni se vor deschide asupra munților Ciucaș și Siriu ne vor lăsa fără răsuflare. Ritmul de deplasare va fi unul lejer, relaxat pentru ca toți participanții să se bucure de peisaje și să le imortalizeze în fotografii. Vom avea, de asemenea, suficient timp pentru a dezvolta puțin deprinderile de orientare în teren, cu harta și busola.

Desigur, tura noastră nu ar fi completă fără vizitarea Rezervației Valea Zimbrilor, care poate fi planificată fie înaintea drumeției, fie după aceasta.

Lista orientativă cu echipamentul necesar pentru această drumeție poate fi găsită aici.

Pentru a găsi mai ușor informațiile despre facilitățile de cazare din Vama Buzăului, puteți folosi link-urile de mai jos:

De asemenea, puteți obține informații și asistență turistică de la Centrul de Informare Turistică, pe care îl veți găsi în imediata vecinătate a Rezervației de Zimbri.

Dacă vă plac plimbările călare ori cu șareta, Vama Aniral vă oferă tururi de neuitat în împrejurimile comunei.

Înainte de a vă rezerva locul, vă rog să citiți cu atenție Sistemul de evaluare a dificultații traseelor , respectiv Termeni și Condiții.

INFORMAȚII IMPORTANTE:

 • Durata drumeției: 4-6 ore
 • Grup format din maximum 14 persoane
 • Specialty Category: Hiking&Trekking
 • Perioada de desfășurare: pe parcursul întregului an
 • Transfer aerian inclus: Nu
 • Tur personalizabil: Da

Traseul și durata activităților pot fi modificate ca urmare a abilităților membrilor grupului, preferințelor acestora, ori a condițiilor meteorologice nefavorabile.

Costul include:

 • servicii de asistență turistică (ghidaj) asigurate de ghid montan calificat și atestat (fluent în limba engleză);
 • închirierea bețelor de trekking (nu este obligatorie folosirea acestora, dar este recomandată).

Costul nu include:

 • Masa de prânz la unul dintre Punctele Gastronomice Locale (opțional, la un cost de 60 RON/persoană);

Puteți trimite mesajele dumneavostră completând formularul de mai jos.

Drumeție pe Valea Zimbrilor - Vama Buzăului
Cost de la
20 Per Group of 2-5 persons
15 Per Group of 6-10 persons
10 Per Group of 11-14 persons
Adăugați călători
Group of 2-5 persons
20 Per Group of 2-5 persons
Group of 6-10 persons
15 Per Group of 6-10 persons
Group of 11-14 persons
10 Per Group of 11-14 persons
Aveți nevoie de asistență pentru efectuarea rezervării? Trimiteți un mesaj

Detalii importante

 • Centrul de Informare Turistică Vama Buzăului
 • Foarte Ușor
 • maximum 14 persoane
 • la solicitarea participanților, pot fi făcute aranjamentele necesare
 • disponibilă în zonă
 • Posibilă la unul dintre Punctele Gastronomice Locale

Ghidul dumneavoastră:

international mountain leader

Membru:

SGLM

Asociație profesională afiliată internațional la:

UIMLA

Aprecieri

star rating  My partner & I went on a snow-shoeing trip as part of a group. Florin was knowledgeable, patient & friendly, & he was able to adapt the original planned... read more

6egemot
ianuarie 1, 2018
ro_RORO