EBC Trek, cu extensie Cho La și Gokyo Ri - 20 zile

EBC Trek, cu extensia Cho La și Gokyo Ri, este o experiență unică, care vă va oferi șansa să descoperiți cea mai spectaculoasă zonă din Himalaya. Pe parcursul drumeției noastre, vom sta permanent în umbra măreață și plină de inspirație a celor mai înalte vârfuri din lume.

EBC TrekNepalul este una dintre țările cu relief extrem de accidentat și dificil. Munții acoperă aproximativ 75% din suprafața sa. Drumeția iconică spre tabăra de bază a Everestului, ne va conduce de-a lungul văii Khumbu, pentru a surprinde frumusețea inegalabilă a Parcului Național Sagarmatha și a 4 dintre cele mai înalte 6 vârfuri din lume – Everest (8.848m), Lhotse (8,516 meters), Makalu (8,470 meters) și Cho Oyu (8,201 meters).

EBC Trek

Am creat programul pentru ca, ori de câte ori avem ocazia, să ieșim din traseul comercial oferit de peste 80% din agențiile de turism / companiile de trekking. Partea înaltă a traseului nostru (la altitudini de peste 4900m) se desfășoară în circuit prin locuri spectaculoase. Pe drumul de înapoiere spre Namche, vom traversa Cho La (trecătoarea înaltă aflată la o altitudine de 5420m) și vom urca pe vârful Gokyo Ri (5357m) pentru a surprinde cea mai frumoasă panoramă a optmiarilor din zonă.

Dincolo de peisajele amețitoare, vom experimenta împreună cultura Sherpa, unică în lume. Tradițiile, religiile și ospitalitatea localnicilor sunt absolut impresionante.

Vom descoperi lucruri noi despre Budhism, vom vizita mănăstiri a căror vârstă se pierde în negura timpului și vom admira modul tradițional în care localnicii fac agricultură.

Cu alte cuvinte, nu vom avea timp să ne plictisim.

Înainte de a vă rezerva locul, vă invit să faceți o evaluare realistă a capacităților dumneavoastră (fizice și mentale). De asemenea, vă rog să citiți Sistemul de evaluare a dificultații traseelor , respectiv Termeni și Condiții.

Mai jos găsiți mai multe informații generale, dar și detaliate despre program, respectiv despre ce este/nu este inclus în cost.

După rezervarea locului în echipă, veți primi lista cu echipamentul necesar, contractul și alte informații necesare și utile.

Pentru a vă pregăti în condiții excelente pentru această aventură, vă recomand tura din munții Atlas, Maroc, ori ascensiunea celor mai înalte vârfuri din Peninsula Balcanică.

Prezentare

Programul expediției și durata activităților pot suferi modificări în funcție de abilitățile și preferințele participanților, respectiv condițiile meteorologice.

Weather EBC

INFORMAȚII IMPORTANTE:

 • Durata expediției: 20 zile
 • Grup format din: minimum 5 - maximum 10 persoane
 • Categoria: Drumeție montană, Experiențe culturale
 • Grad de dificultate: Dificil
 • Perioada: aprilie-mai
 • Transfer aerian inclus: Nu
 • Tur personalizabil: Nu (Da pentru grupuri de minimum 6 persoane)
 • Costul de 1565 euro/persoană, este calculat pentru un grup de 10 persoane. Vă rog să mă contactați pentru informații suplimentare.

După aterizarea pe aeroportul international Tribhuvan și obținerea vizei, ne vom întâlni cu reprezentantul local care ne va asigura transferul la hotelul nostru din Kathmandu. După amiaza/seara vom avea timp la dispoziție pentru primul contact cu capitala Nepalului (cartierul turistic Thamel) și vom cina într-un restaurant cu specific nepalez.

Thamel Kathmandu

Hotel 3*

Astăzi vom avea o primă imersiune culturală nepaleză, vizitând câteva dintre principalele atracții din Kathmandu: templele Pashupatinath și Swayambhunath, Bodhnath Stupa, Durbar Square.

Pashupatinath Pashupatinath

Hotel 3*

Altitudine: 2,840m

Dimineața devreme vom zbura din Kathmandu spre Lukla; este unul dintre cele mai ”interesante” zboruri din lume. Pe parcursul a 30 de minute, dacă vremea va fi prietenoasă cu noi, vom admira imaginile spectaculoase ale munților, inclusiv Everestul, pe măsură ce vom intra în canionul văii Dudh Kosi.
După aterizarea pe aeroportul din Lukla, împreună cu porterii noștri vom începe etapa de trekking către Everest Base Camp. Pentru început ne vom bucura ochii cu priveliștile oferite cu dărnicie de Nupla (5885m), Kusum Kanguru (6367m) și Kwongde (6011m).

Lukla Airport Monjo

5 ore
Ceainărie/Cabană

Altitudine: 3,445m

Poteca noastră urmează către nord valea Dudh Koshi, urcând ușor către Jhorsale, de unde vom continua admirând cascadele și peisajele superbe. Curând vom fi recompensați cu primele imagini ale vârfurilor Kusum Kanguru (6369m) Thamserku (6608m), Everest (8848m) și Nuptse (7879 m).
O ascensiune mai accentuată ne va conduce în Namche Bazaar (3440m).

Hillary Bridge Namche Bazaar

4 ore
Ceainărie/Cabană

Altitudine: 3780m

Așezat într-un amfiteatru natural care oferă o imagine superbă a lanțului muntos Kongdi Ri (6187m), Namche Bazaar este una dintre cele mai importante și pitorești așezări.
Aici ne vom bucura de o zi de o zi de aclimatizare, astfel încât să evităm probleme ulterioare. Pe parcursul acestei zile vom vizita Memorialul Hillary, vom urca spre hotelul Everest View pentru a ne bucura de primele imagini panoramice ale vârfurilor care ne vor înconjura (Everest, Ama Dablam, Thamserku, Nuptse, Lhotse, Tawche, și Kwangde) și vom coborâ către Khumjung, un frumos sat Sherpa, situat nu departe de Namche (dar la o altitudine mai mare).

Tenzing Memorial Khumjung

5 ore
Ceainărie/Cabană

Altitudine: 3,867m

Vom începe ziua cu o coborâre ușoară care ne va conduce, după aproximativ 1-2 ore de mers, în Phungithanga.
De aici poteca urcă accentuat printr-o pădure matură de Rhododendroni; dacă norocul ne va surâde, vom putea întâlni cerbi moscați sau capre (tahr) himalayene.
Satul Tengboche este așezat de-a lungul unei șei largi și înierbate, la adăpostul unei creste acoperite de jnepeni și brădet. Din punctul de belvedere, dispus pe o platformă din apropiere vom putea admira din nou, în toată spendoarea lor, vârfurile Amadablam (6856m), Everest (8848m), Nuptse (7861m), Lhotse (8501m). Aici vom putea vizita mănăstirea budhistă, cea mai mare din regiunea Khumbu.

5 ore
Ceainărie/Cabană

Altitudine: 4,410 m.

Dimineața, priveliștile oferite de munți, dar și de mănăstirile budhiste, sunt cu adevărat impresionante. Din Tengboche ne vom îndrepta spre nord și curând vom traversa din nou râul Dudh Kosi. Pe parcursul acestei zile vom avea imagini ample ale Mt.Tawache, Ama Dablam precum și ale vârfurilor Pokalde (5806m), Kongma-tse (5849m).
Dingboche este poarta de intrare către Chukung și, mai departe, muntele Makalu. Vom avea prilejul sa admirăm modul de amenajare a terenurilor agricole, unde localnicii cultivă orz, hrișcă și cartofi.

6 ore
Ceainărie/Cabană

Este foarte important să petrecem aici o zi suplimentară pentru a ușura procesul de aclimatizare. Opțional, și numai dacă resursele fizice vor fi suficiente, putem face o ascensiune de aproximativ 400m, până la Nangkartshang Gompa, pe creasta nordică a masivului Dingboche de unde avem o imagine superbă a vf. Makalu (8463 m).

3 ore
Ceainărie/Cabană

Altitudine: 4940 m

Astăzi vom continua aventura noastră și urmând traseul celor 3 trecători înalte (Three High Passes Trek) vom urca către Lobuche. Vom începe să simțim tot mai pregnant altitudinea, fiind aproape de 5000m.

5 ore
Ceainărie/Cabană

Altitude: 5170 m (Gorakshep), 5364 m (EBC).

Pe prima secțiune a potecii vom urma culoarul îngust dintre morena glaciară și pereții muntoși, intersectând poteca care conduce către Piramida Italiană. Vom face un ocol scurt pentru a admira ghețarul Kumbu, și vom continua urcarea spre Gorakshep, unde vom servi și masa de prânz. După amiaza, vom sărbători atingerea taberei de bază a Everestului (5364m) și ne vom înapoia la Gorakshep pentru o binemeritată odihnă.

9 ore
Ceainărie/Cabană

Altitude: 5643 m (Kala Patthar), 4840 m (Dzongla).

Ziua de azi este una lungă și solicitantă, însă recompensele vor fi și ele pe măsură. Dimineața, foarte devreme, vom urca la lumina frontalelor pe vf. Kala Patthar (5545m, cea mai inaltă altitudine pe parcursul acestei expediții) de unde avem cele mai frumoase imagini către Everest, Lhotse, Pumori, dar și ale văii Khumbu (străjuită de Ama Dablam și Cholatse).
Ne vom întoarce la Gorakshep pentru a servi micul dejun, după care vom începe să drumețim spre Dzongla, via Lobuche. Acesta este începutul unei noi etape a expediției, pe pacursul căreia vom traversa trecătoarea înaltă Cho La.

11 ore
Ceainărie/Cabană

Altitudine: 5420 m (Cho La), 4700 m (Thagnak).

Urmează o altă zi solicitantă, însă și extrem spectaculoasă prin imaginile care ne vor însoți pe parcursul ascensiunii noastre către trecătoarea înaltă Cho La.

9 ore
Ceainărie/Cabană

Altitudine: 4700 m (Thagnak), 4790 m (Gokyo).

Astăzi vom avea o zi mai scurtă, pentru a ne încărca ”bateriile”, mai ales că în ziua următoare urcăm pe Gokyo Ri. După micul dejun vom traversa ghețarul Ngozumpa, cel mai lung din Himalaya, pentru a ajunge într-un timp relativ scurt la Gokyo. Odata ajunși aici, vom avea suficient timp pentru odihnă și pentru a admira superbele lacuri de aici.

4 ore
Ceainărie/Cabană

Altitudine: 5357 m (Gokyo Ri), 4470 m (Machermo).

Vom începe ziua cu o ascensiune pe vf. Gokyo Ri de unde, în zilele senine, se pot admira lacurile Gokyo, ghețarul Ngozumpa, dar și varfurile Cho Oyu, Everest sau Makalu. După înapoierea în Gokyo vom începe coborârea către Machermo.

8 ore
Ceainărie/Cabană

Altitudine: 3820m

Continuăm să coborâm, străbătând azi una dintre cele mai sălbatice zone; aici avem cele mai bune șanse să vedem cocoși de zăpadă sau capre himalayene. După amiaza vom ajunge la Mong La, un loc superb cu deschideri ample către Thamserku, Kangtega și Ama Dablam.

6 ore
Ceainărie/Cabană

Altitudine: 2630m

Astăzi continuăm să coborâm, reintrând în traseul clasic către EBC. După ce ne luăm incă o data la revedere de la Namche Bazaar, ne îndreptăm pașii către micul sat Benkar, unde vom și petrece noaptea.

6 ore
Ceainărie/Cabană

Altitudine: 2840m

Ultima zi în munți ne va conduce înapoi în Lukla. Vom privi cu nostalgie înapoia noastră, și , cu siguranță, ne vom dori să revenim cât mai curând.

6 ore
Ceainărie/Cabană

După zborul de înapoiere în Kathmandu și revenirea la hotel, vom face un tur ghidat în Patan pentru a vizita palatal regal și muzeul care găzduiește exponate de o valoare inestimabilă.

Hotel 3*

Zi la dispoziție pentru cumpărături sau vizite în Kathmandu.

Hotel 3*

Hotel 3*

Costul include:

 • Transfer privat Aeroport/Hotel/Aeroport
 • 4 nopți cazare în Kathmandu (loc în cameră dublă, hotel clasificat 3* cu mic dejun inclus).
 • Tururi ghidate în Kathmandu și Patan.
 • Servicii ghid montan/ lider montan internațional atestat român (cu toate cheltuielile incluse).
 • Servicii ghid de trekking nepalez licențiat.
 • Porteri (1 porter pentru două persoane; greutatea maximă a echipamentului - 15 kg/persoană). Mâncarea, cazarea, echipamentul și asigurarea de accidente a acestora sunt incluse.
 • Zbor Kathmandu - Lukla - Kathmandu.
 • Pe durata etapei de trekking, cazarea în ceainării/cabane (loc în cameră dublă) cu pensiune completă.
 • Taxele de intrare în Parcul Național Sagarmatha.
 • Trusă de prim ajutor pentru grup.
 • Cină de bun venit/rămas bun în Kathmandu.

Costul expediției NU include:

 • Mesele de prânz și cinele (care nu sunt menționate mai sus) în Kathmandu (8-10 euro/masă/persoană).
 • Viza de intrare în Nepal (se obține pe aeroportul din Kathmandu – 40 USD pentru viza de 30 zile).
 • Zborurile internaționale și taxele de aeroport aferente.
 • Băuturile alcoolice, răcoritoare, apa potabilă îmbuteliată și apa fiartă, ceaiurile și cafelele, dulciurile.
 • Cheltuielile de natură personală cum sunt apelurile telefonice, accesul la Internet, încărcarea aparatelor electronice.
 • Dușurile (cu apă mai mult sau mai puțin caldă), pe durata etapei de trekking.
 • Asigurarea de călătorie (obligatorie și EXTREM DE IMPORTANTĂ-trebuie să includă trekking până la altitudini de 6000m).
 • Echipamentul individual de trekking (lista orientativă cu echipamentul va fi transmisă după rezervarea locului în echipa).
 • Bacșișurile pentru ghidul nepalez, șofer și porteri (aproximativ 90 euro/persoană, dar numai în condițiile în care veți fi mulțumiți de calitatea serviciilor oferite).
 • Costurile aferente intrărilor la obiectivele turistice (acolo unde este cazul).
 • Orice alte cheltuieli care nu sunt menționate ca fiind incluse.

Puteți trimite mesajele dumneavostră completând formularul de mai jos.

EBC Trek, cu extensie Cho La și Gokyo Ri
Cost de la
2,000 Per Adult
Adăugați călători
Adult
2,000 Per Adult
Aveți nevoie de asistență pentru efectuarea rezervării? Trimiteți un mesaj

Detalii importante

 • 5-10 persoane
 • 5643m
 • hotel categorie 3* în Kathmandu; ceainării (cabane) pe parcursul etapei de trekking
 • 18
 • 60

Ghidul dumneavoastră:

international mountain leader

Membru:

SGLM

Asociație profesională afiliată internațional la:

UIMLA

Aprecieri

star rating  Florin is a fantastic guide. He put together a comprehensive package for a weeks walking with a rest day in the middle whilst being flexible and adapting it to meet... read more

dw_rob4
septembrie 26, 2016
ro_RORO