Explorarea Marocului - Marrakesh, Jebel Toubkal și Essaouira - 13 zile

Toubkal se înalță semeț până la o altitudine de 4167m oferind o imagine superbă asupra părții înalte a munților Atlas ( High Atlas Mountains). Din acest motiv, este una dintre destinațiile preferate de drumeții care sosesc aici pentru a explora potecile munților.

Având în vedere faptul că vom urca la altitudini foarte mari (de peste 3000m), aclimatizarea corespunzătoare este obligatorie. Înaintea escaladării vf. Toubkal vom petrece suficient timp la altitudini intermediare pentru a fi siguri că totul va decurge fără probleme.

Această călătorie este gândită pentru a vă oferi posibilitatea să explorați câteva dintre cele mai populare (și frumoase) atracții ale Marocului. Am încercat să combin cât mai plăcut zilele de drumeție montană, la altitudini mari și foarte mari, cu experiențe culturale și imersiuni în istoria acestei țări minunate care este Marocul.

Așa cum bine menționează ghidul turistic Fodor's, Marrakesh-ul este cel mai ”intoxicant” oraș al Marocului, pe care ori îl iubești, ori îl urăști.

Essaouira este un exemplu excepțional de oraș fortificație la finalul sec. XVIII, construit în context nord african dar în concordanță cu arhitectura militară contemporană din Europa. Încă de la începuturile sale a fost un important port comercial internațional, legând Marocul cu Europa și restul lumii.

Vă invit să studiați programul detaliat, aflat mai jos, și să vă rezervați locul pentru următoarea expediție. Dacă aveți întrebări ori doriți informații suplimentare, nu ezitați să mă contactați. De asemenea, vă rog să citiți cu atenție Termeni și Condiții înainte de a face rezervarea.

 • Grup format din: 5-10 persoane
 • Specialty Category: Hiking&Trekking, Cultural Experiences
 • Gradul de dificultate (pentru etapa de drumeție montană): T4-Drumeție alpină
 • Tur personalizabil: Nu (Da, pentru grupuri de minimum 5 persoane)
 • Locul de întâlnire: aeroportul internațional Henri Coandă-București sau aeroportul internațional Menara-Marrakesh.

După întâlnirea cu ghizii montani (român și marocan) va urma transferul cu microbuzul sau mașinile de teren până în apropierea hotelului unde avem asigurată cazarea pe durata șederii noastre în oraș. Acesta se bucură de o poziție privilegiată, fiind dispus în apropierea orașului vechi (Medina), la mică distanță de faimoasa piață Jemaa el Fna; așadar, pentru prima cină pe tarâm marocan va fi ușor să alegem un restaurant din zonă unde vom putea încerca bucătăria locală (vă recomand cu tărie tajine), ceaiul de mentă și/sau o cafea Nof-Nof.

Hotel Riad 3*

După micul dejun, vom avea la dispoziție o zi întreagă pentru a ne plimba prin piața Jemaa el Fna și în jurul moscheii Koutoubia, pentru a vizita palatele Bahia, El Badi, mormintele Saadienilor ori grădina Majorelle, sau pentru a explora renumitele souk-uri.

Hotel Riad 3*

Fără îndoială ne vom trezi la auzul chemărilor muezinilor la rugăciunea de dimineață. După micul dejun ne vom întâlni din nou cu Mohamed, ghidul nostru local, și vom călători cu microbuzul aproximativ 1,5 ore până în micul sat berber Imlil. Aici vom întâlni și restul echipei noastre, respectiv bucătarul expediției și conducătorii de catâri cu animalele lor de povară; după încărcarea bagajelor pe samare vom păși în regatul munților și vom călători peste Tizi Mzik (2400m), loc din care vom avea deja imagini spectaculoase ale Angour și ale altor înălțimi care îl înconjoară. De aici vom coborâ până în satul Tizi Oussem unde vom si petrece noaptea într-un gite confortabil având în fața ochilor și o parte din traseul pe care îl vom parcurge în ziua următoare (timp de mers – aproximativ 5 ore). Un gite este o casă din sat care asigură cazare în dormitoare simple și curate, fiecare cameră putând găzdui 6-8 persoane. Sunt mobilate în stil tradițional berber cu: covoare și carpete, mese, canapele/paturi joase sau uneori doar saltele. Dușurile sunt în general disponibile (de multe ori cu apă caldă)!

Un gite este o casă din sat care asigură cazare în dormitoare simple și curate, fiecare cameră putând găzdui 6-8 persoane. Sunt mobilate în stil tradițional berber cu: covoare și carpete, mese, canapele/paturi joase sau uneori doar saltele. Dușurile sunt în general disponibile (de multe ori cu apă caldă)!

6 ore
Gite

După micul dejun vom pleca către refugiul CAF Lepiney (Tazaghart) aflat la o altitudine de 3000m (timp de mers – aproximativ 4-5 ore). Poteca ne va conduce printre așezări sezoniere, livezi și cascade acum secate fiind înconjurați permanent de priveliști superbe și de vârfuri înalte.

5 ore
Cabană montană

Astăzi vom parcurge traseul care leagă refugiul Lepiney de refugiul Toubkal, cunoscut și sub numele de Neltner, principala bază pentru asaltul celui mai înalt vârf din Africa de Nord.

6 ore
Cabană montană

Pentru a realiza o mai bună aclimatizare, astăzi vom încerca o ascensiune pe vârful Ouanoukrim (4089m.), după care ne vom întoarce la refugiul Toubkal.

6 ore
Cabană montană

Astăzi ne vom trezi devreme pentru a cuceri Jebel Toubkal (4167m). Alegerea rutei se va face în funcție de energia pe care o veți avea la momentul respectiv, de abilitățile dumneavoastră și bineînteles ținând cont de condițiile meteorologice. Însă oricare va fi decizia, la finalul ascensiunii vom fi recompensați de imaginile superbe de pe vârf. Dacă vom fi norocoși și ne vom avea o zi senină, este posibil să zărim coasta Atlanticului către vest și dunele de nisip ale Saharei către est. Durata ascensiunii, dus-întors va fi de aproximativ 7-8 ore.

8 ore
Cabană montană

După un ultim mic dejun în munți, vom începe coborârea către satul Imlil; la jumătatea distanței ne vom opri, în apropierea altarului Sidi Chamarouch, pentru o scurtă pauză în care vom savura și un ceai de mentă. La ajungerea în Imlil vom servi masa de prânz vom explora pe indelete aceasta principala poarta de intrare in muntii Atlas. Cazarea va fi la un hotel/gite din Imlil.

6 ore
Gite

Sidi Kaouki este un sat berber situat la aproximativ 18 km sud de Essaouira. Zona este extrem de populara in rândul surferilor și se numără printre secretele bine păstrate ale Marocului. Cazarea va fi asigurată la un hotel-gite din Sidi Kaouki.

6 ore
Gite

După micul dejun vom merge pe coasta Atlanticului pentru o tură pe cămile (premiul zilei). Vom servi prânzul pe plajă după care ne vom înapoia în Sidi Kaouki, doar pentru a ne pune bagajele în mașina care ne va conduce către Essaouira. Cazarea va fi asigurată într-un riad din oraș.

3 ore
Hotel Riad 3*

O zi dedicată vizitării orașului. Astăzi ne vom bucura de un tur al Medinei (orașului vechi) și explorarea souk-ului local (cel mai nimerit prilej pentru a cumpăra ultimele suveniruri).

Hotel Riad 3*

Zi de leneveală / explorare / cumpărături fără un program prestabilit. Decizia vă aparține în totalitate.

Hotel Riad 3*

Toate lucrurile bune au un sfârșit. Astăzi ne vom lua la revedere urmând să depănăm amintiri cu prima ocazie.

Costul include:

 • Transferurile de la/la aeroport;
 • Transferurile auto din/către Marrakech – inclusiv transferul la/de la Essaouira;
 • 2 nopți cazare într-un hotel/riad în Marrakech (mic dejun inclus);
 • 1 noapte cazare în hotel/gite în Imlil (mic dejun inclus);
 • 5 nopți cazare în gites (case de oaspeți)/refugii montane;
 • 1 noapte cazare în hotel/riad în Sidi Kaouki;
 • 3 nopți cazare în hotel-riad în Essaouira (mic dejun inclus);
 • Serviciile asigurate de lider montan internațional român și ghid montan local (marocan);
 • Catâri & conducători de catâri (pe durata ascensiunii pe Jebel Toubkal);
 • Bucătar & echipamentul necesar pregătirii meselor (pe durata ascensiunii pe Jebel Toubkal);
 • Pensiune completă pe durata ascensiunii pe Jebel Toubkal;
 • Inchiriere cămile în Sidi Kaouki;

Costul NU include

 • Biletele de avion și taxele de aeroport;
 • Bacșișurile pentru ghidul montan local, bucătar și conducătorii de catâri (60 euro / persoană);
 • Biletele de intrare la obiectivele turistice (aproximativ 20 euro / persoană);
 • Mesele de prânz și cinele în Marrakech, Essaouira și Imlil (10-20 euro / masă / persoană);
 • Apa minerală îmbuteliată / Băuturile răcoritoare;
 • Asigurarea de călătorie;
 • Alte cheltuieli care nu sunt menționate ca fiind incluse;

Puteți trimite mesajele dumneavostră completând formularul de mai jos.

Explorarea Marocului - Marrakesh, Jebel Toubkal și Essaouira
Cost de la
950 Per Adult
Adăugați călători
Adult
950 Per Adult
Aveți nevoie de asistență pentru efectuarea rezervării? Trimiteți un mesaj

Bine de știut

 • minimum 5 persoane – maximum 10 persoane
 • 4167m
 • toate transferurile interne, în Maroc, sunt incluse
 • hotel-riad 3* în Marrakech și Essaouira; gites și refugii montane pe durata etapei de trekking.
 • 18
 • 60

Ghidul dumneavoastră:

international mountain leader

Membru:

SGLM

Asociație profesională afiliată internațional la:

UIMLA

Aprecieri

star rating  Florin took myself and two other companions up into the Piatra Craiului Mountains last Monday to do the 'Walking of the King of the Rock' tour. Florin met us out... read more

Erin D
iulie 3, 2015
ro_RORO